ANKARA / MAMAK - Sıdıka Hatun İlkokulu

Mrt

oprağı vatan yapan şehitlerimizi Minnet ve Saygı ile anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Minnetle Yâd ediyoruz.

Çanakkale Deniz Zaferi Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferiniz kutlu olsun aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Mrt

Şbt

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurul Toplantısı öğretmeenlerimizin  katılımıyla yapıldı.

Ara

Atatürk'ün Ankara'ya gelişi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve Kurtuluş Savaşı'nın başlatılması için oldukça önemli bir adımdır. TBMM'nin kuruluşu ve Türk ordusunun toparlanıp çalışmalarına başlaması gibi birçok gelişme ve hazırlık Ankara'da yapıldı. Millî mücadelenin merkezi haline gelen Ankara şehri, o günden bugüne kadar modern Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti olarak devam etmektedir.

Bu nedenle Atatürk' ve arkadaşlarını tekrar minnetle ve saygı ile anıyoruz.

Ara

Ekm

Sıdıka Hatun İlkokulu öğrencileri Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 . Yılında kurucusumuz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahı Anıtkabir'de ziyaret ettiler .

Ziyaret sonrası ayran ve simitlerini yiyen öğrenciler oyun parkında eğlendiler.

Eyl

Okulumuz İlköğretim Haftasını  şiirlerle, skeçlerle ve panoları süsleyerek kutlamıştır.

Haz

Sıdıka Hatun İlkokulu öğrencileri 2022-2023 eğitim öğretim yılını kapatırken ,Kurtuluş Savaşı Savaşı önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri Anıtkabir'e gezi düzenlediler.

Atatürk'ün ve Silah arkadaşı İsmet Ünönü'nün mozelelerini ziyaret eden öğrencilerimiz,Kurtuş Savaşı Müzesi'ni de gezerek kitaplardan öğrendikleri tarihe tanıklık ettiler